Fragmenten uit observaties

  

Sjahed begint nadat ze eerst een hartje heeft gemaakt van klei op tafel ook aan een huis. Ze kijkt hoe Rehanne en Fajar dat doen. Ze maakt ook vier hoekpalen maar gebruikt daar de spateltjes voor. Fajar heeft een idee voor het dak en samen onderzoeken ze hoe het kan blijven staan.

  

Fajar onderzoekt hoe ze de houtjes rechtop kan zetten. Ze ontdekt dat ze de klei als een soort cement kan gebruiken. Uiteindelijk lukt het om de paneeltjes voor het schuine dak tegen elkaar aan te balanceren!

  

Sana komt meedoen. ‘Ik maak een huis. Mobina kom je mij helpen? Jij kan goed driehoeken maken.’ Sana gebruikt water om het huisje glad te maken.

Wasim: “Er is geen deur, het is van COA. Er is een geheime deur, alleen COA kan daar door… Dit zijn bomen, ze groeien, dan kunnen de boeven niet in komen. Ze weten niet waar de geheime deur is”.

 

“Happy birthday to you!” Randa doet alsof ze de ijzerdraadjes uitblaast.

Inspiratie tafel

 

Rehanne pakt meteen een veer en trekt deze om met pen. Daarna schildert ze heel precies witte en bruine lijntjes in de veer. Heel zorgvuldig maakt ze nog een veer, er worden verschillende lagen over elkaar gemaakt, eerst met krijt en dan met verf.

Arshan en Mugtaba gaan vol goede moed en met veel plezier weer aan de slag. Ze timmeren latjes op de bodem van het toekomstige huis. Arshan probeert wel vijf keer de spijker er recht in te krijgen. Hij moet hard lachen dat hij steeds weer krom gaat en laat zijn plezier er niet door bederven.